Abitasistema

De fabrikanten Strikolith en Geopietra verlenen garantie op abitasistema,
indien een vakkundige toepassing volgens de verwerkingsrichtlijnen,
de door Strikolith en Geopietra uitgewerkte detailstudies en de
desbetreffende technische informatiebladen zijn toegepast.

In het licht van de nieuwe duurzaamheidseisen in de bouwsector start Geopietra in 1996 met onderzoek naar een systeem die toelaat, in volle zekerheid, het plaatsen van gereconstrueerde natuursteen op thermische buitenisolatie.
In deze jaren van onderzoek ondergaat de mengeling van de stenen, alsook deze van de lijm GeoColl en het voegsel GeoBi, aanpassingen om in perfect evenwicht te zijn met de vele behoeften van de thermische buitenisolatie.

Het systeem wordt dan nogmaals bevestigd en geperfectioneerd door de samenwerking met de Europese groep Fixit die bovendien een extra honderd jaar aan technologische ontwikkeling van hoge kwaliteit in de bouwsector heeft.

Labo-tests zoals de vuurproef, de klimaatkammer en de versnelde verouderingstest, geven verrassende resultaten waaruit het eerste geïntegreerde en gegarandeerde systeem geboren wordt voor de geïntegreerde realisatie van een muurbekleding in gereconstrueerde natuursteen op een thermische buitenisolatie genaamd abitasistema.

Geopietra vandaag werkt samen met grote Europese bedrijven in de bouwsector zoals Fassa Bortolo, Strikolith, Caparol Zwitserland, die de hoge kwaliteit zowel van de gereconstrueerde steen als van het systeem van de geplande plaatsing garanderen.